“Han måste göra mer om han vill ta en plats”

Efter två raka säsonger i AHL siktar Fabian Lysell på att slå sig in i NHL den här säsongen.
Då måste han visa mer än vad han gjort hittills under försäsongen, menar Boston Bruins tränare Jim Montgomery.
– Han måste göra mer om han vill ta en plats i Bruins, säger han till NESN.

Jim Montgomery vill se mer från Fabian Lysell. Foto: Alamy/AP Photo

Efter att ha draftats av Boston Bruins i förstarundan 2021 valde Fabian Lysell att lämna Sverige och Luleå för spel i Nordamerika. 2022 tog 21-åringen steget till farmarligan och sedan dess har det varit i Providence Bruins som forwarden varit hemmahörande.

Till den här säsongen siktar Lysell på att knipa en ordinarie plats i Boston men då måste han visa mer än vad han gjort hittills under försäsongen, menar Bruins huvudtränare Jim Montgomery.

Han måste göra mer om han vill ta en plats i Bruins. Samma sak gäller för många av de som spelade i söndags, säger tränaren enligt NESN.

Blev målskytt mot Washington

Lysell lämnade försäsongspremiären mot New York Rangers, innan han blev målskytt i gårdagens träningsmatch mot Washington Capitals.

Det är uppmuntrande, men det måste bli bättre. För att dessa unga killar ska ta en plats måste de knuffa ut någon från laget som har stora avtal. Att vara ganska bra kommer inte att räcka. Om man är nöjd med det så har man en lång väg att gå, sade lagkaptenen Brad Marchand till NESN efter 42-segern mot Capitals.

Hyllades i somras

I somras berättade AHL-coachen Ryan Mougenel att Lysell tagit stora kliv i sin utveckling och att han kan utmana om en plats i Bruins.

Fabian tog enorma steg den gångna säsongen. Vi glömmer ibland bort hur ung han är. Han kom hit som 19-åring och den mognad han visat i sitt spel är härlig att se, sade Mougenel i samband med Bruins utvecklingsläger.

Förra säsongen spelade Fabian Lysell 56 matcher i Providence och producerade 50 poäng (15+35), vilket gjorde honom till farmarlagets fjärde poängbäste spelare trots att han missade 16 av lagets matcher.


TV: Victor Hedman om kaptenskapet i Tampa Bay

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: