Kritiken efter tacklingen: “Det är korkat”

Nolan Stevens fick matchstraff i Södertäljes seger mot Nybro efter en ful tackling på Jesper Mångs.
Efter var TV4-experten Fredrik Söderström kritisk mot Stevens.
– Han går rätt upp mot huvudet. Det där är att passera gränsen, det är korkat, säger Söderström.

Fredrik Söderström kritiserar Nolan Stevens efter tacklingen på Jesper Mångs. Foto: Bildbyrån & TV4/Skärmdump (Montage)

Södertälje vann kvällens match mot Nybro med 4-3 – men den stora snackis efteråt kom att handla om något helt annat än målen som gjordes.

I den andra perioden fick nämligen SSK-centern Nolan Stevens matchstraff för en ful tackling på Nybrobacken Jesper Mångs som blev liggande efter smällen.

Det hade delats ut flera tacklingar i samma sekvens och Stevens klev då in från sidan och delade ut en tackling som tog högt på Mångs. Efter en stund kunde Mångs hjälpas av isen. Samtidigt fick Stevens också lämna rinken då han tilldömdes ett matchstraff för “charging”.

Fredrik Söderström kritiserar Nolan Stevens: “Korkat”

I studiosändningen efteråt så kritiseras Nolan Stevens av TV4-experten Fredrik Söderström för tacklingen. Enligt Söderström bör det resultera i en avstängning.

– Där kommer någon slags återgäldning av situationen. Han (Stevens) kliver in mot huvudet och utifrån det jag kan se här så tror jag att han kommer att få några matcher, tveklöst. Han går rätt upp mot huvudet. Det där är att passera gränsen, det är korkat, säger Söderström i TV4:s sändning.

Södertälje vann däremot matchen efter två mål av Hampus Harlestam samt 1+2 av Viktor Liljegren.


TV: Trailer för Amazons nya NHL-serie

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: