Brödernas/Väsby utklassade Wings Arlanda – vann med 9-1

Brödernas/Väsby övertygade när laget vann på bortaplan mot Wings Arlanda i HockeyEttan östra med hela 9-1 (2-0, 6-1, 1-0).

Det var andra raka segern för Brödernas/Väsby, efter 9-0 mot Nyköping i premiären.

I början av matchen var Brödernas/Väsby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Tim Friberg och Henrik Rommel. Brödernas/Väsby var långt ifrån nöjt där. Brödernas/Väsby tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.20 genom Erik Aterius, och gick upp till 0-7 innan Wings Arlanda svarade.

Slutresultatet blev 1-8 i Brödernas/Väsbys favör. 6.26 in i tredje perioden nätade Brödernas/Väsbys Gustav Berglund framspelad av Calle Åsell och Marcus Kivelä Carlzon och ökade ledningen för Brödernas/Väsby. 1-9-målet blev matchens sista.

Carl Wassenius gjorde ett mål för Brödernas/Väsby och tre assist, Tim Friberg stod för fyra poäng, varav två mål, Henrik Rommel gjorde tre mål och Erik Aterius gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Söndag 29 september 16.00 spelar Wings Arlanda hemma mot Nyköping. Brödernas/Väsby möter Sollentuna hemma i Renew Arena lördag 28 september 18.00.