Två snabba mål gav Sollentuna tre poäng mot Vallentuna

Matchen mellan hemmalaget Vallentuna och gästande Sollentuna var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Sollentuna med två snabba mål – genom Tristan Magnusson till 3-4 och en minut senare Leo Hällvik till 3-5 och vann matchen i HockeyEttan östra med 5-3 (2-1, 0-1, 3-1).

Det var andra raka för Sollentuna, efter 4-1-segern mot Enköping i premiären.

Sollentuna startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Rickard Pärmeteg och Andreas Ekström innan Vallentuna svarade och gjorde 2-1 genom Lukas Paulsson. Efter 13.46 i andra perioden nätade Samuel Lidström, framspelad av Gustav Eriksson och William Wassberg och kvitterade för Vallentuna. Efter 3.40 i tredje perioden gjorde Vallentuna 3-2 genom Emil Carlqvist.

Sollentuna gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3-2 till ledning med 3-5. 3-4-målet kom med bara 01.32 kvar att spela. Och med 2 kvar kom också 3-5.

I nästa omgång har Vallentuna Huddinge hemma i Vallentuna Ishall, söndag 29 september 16.00. Sollentuna spelar borta mot Brödernas/Väsby lördag 28 september 18.00.