Andra raka förlusten för AIK: “Det är lite sådär nu i början”

Mora revanscherar sig efter premiärförlusten och vinner med 5-3 mot AIK efter att de nya stjärnorna klivit fram.
AIK har dock fått en svag start på nya säsongen och åker på sin andra raka förlust
.
– Det kommer att ta lite tid innan vi får det att sitta till hundra procent, säger AIK:s kapten Filip Windlert.

Mora besegrar AIK – precis som i kvartsfinalserien förra säsongen. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Mora förlorade överraskande i premiären mot Östersund trots att de vann skotten med hela 39-14.

I kvällens match mot AIK var det återigen Mora som dominerade och hade ett stort skottövertag – och den här gången ledde det också till seger.

Det var AIK som tog ledningen efter ett snyggt mål av Oskar Magnusson och sedan bytte lagen mål. Johan Persson kvitterade för Mora och sedan presenterade sig nye stjärnan Ture Linden då han satte 2-1 i andra perioden. AIK kvitterade dock genom Gerry Fitzgerald innan ytterligare ett Mora-nyförvärv nätade i form av Todd Burgess. Ställningen var däremot 3-3 inför tredje perioden sedan Christoffer Björk kvitterat återigen för AIK.

I den tredje perioden punkterade Mora sedan matchen där nye backen Eero Teräväinen sköt 4-3 och Johan Persson punkterade därefter matchen med ett 5-3-mål i tom kasse.

– Vi hade en bra kväll. De fick in några turliga mål men det är bra att vi kunde avsluta på det sättet som vi gjorde och kunde ta säsongens första vinst, säger hjälten Teräväinen till TV4 efter segern.

Tungt för AIK: “Kommer att ta tid”

AIK:s lagkapten Filip Windlert var besviken efter förlusten och menade att matchen hade kunnat sluta hur som helst – trots att Mora vann skotten med hela 38-16.

– Det är en tung torsk. Det känns som att matchen står och väger väldigt länge. Det är tufft att få det där målet precis i slutet som gör att de lyckas dra det längsta strået. Det känns som att det lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet, säger Windlert till TV4.

AIK var också missnöjda med en missad hög klubba på en Moraspelare precis innan Mora gjorde det avgörande 4-3-målet.

– Jag tycker att det ser ut som en hög klubba men de säger att de inte ser den och då finns det inte så mycket att göra tydligen. Det svider extra hårt eftersom målet kommer direkt efter. Det biter extra hårt då, men det är inte mycket att göra åt det, säger Windlert.

AIK har nu inlett med två raka förluster och är ett av tre lag som fortsatt står på noll poäng efter två spelade omgångar.

– Det svåra med ishockey är att få lag att göra samma sak över 60 minuter. Det tar tid. Jag tycker att vi gör det mer i dag än förra matchen så vi är på rätt väg. Men det är lite sådär nu i början. Det är en del nya spelare, en helt ny ledarstab och ett nytt sätt som vi vill spela hockey på. Det kommer att ta lite tid innan vi får det att sitta till hundra procent, säger Filip Windlert.

Mora – AIK 5–3 (1-1,2-2,2-0)

Mora: Johan Persson 2, Ture Linden, Todd Burgess, Eero Teräväinen.
AIK: Oskar Magnusson, Gerry Fitzgerald, Christoffer Björk.


TV: Ty Rattie förklarar sin framgång i SHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: