HV71:s mardrömsbesked: Forwarden långtidsskadad

Det har inte varit någon munter läsning för HV71 i inledningen av säsongen där skadorna har hopat sig. Nu står det klart att forwarden Herman Hansson missar upp mot tre månader med en handledsskada.

HV71s Herman Hansson har ont under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 24 september 2024 i Jönköping. Foto: David Wreland / Bildbyrån.

HV71 har haft det tungt med skador i SHL-inledningen. Under gårdagen klev både Wilhelm Hallquisth och Herman Hansson av skadade, och i premiären klev Oliwer Kaski (fyra veckor) och Oscar Fisker Mølgaard (åtta veckor) av med skador.

Nu står det också klart att Herman Hansson och Wilhelm Hallquist missar ett antal matcher. Där Hansson ser ut att vara borta i upp mot tre månader.

– För Wilhelms del handlar det om en överkroppsskada som kommer hålla honom bort från spel i 1-2 veckor. Med Herman var det tyvärr lite värre. Han har fått en handledsskada som kräver operation och jag räknar med att han missar spel i tre månader, säger lagläkaren Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Herman Hansson begränsades förra säsongen till 19 matcher efter en tuff skada och tvingas nu återigen till en längre vila.

HV71 fortsätter säsongen borta mot Frölunda på torsdag, där det förmodligen kommer att flyttas upp en hel del juniorer.

TV: Hampus Plato nobbade SHL-klubbarna: “Då hade jag tagit det”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: