Nobbade SHL-klubbarna: “Då hade jag tagit det”

Hampus Platos flytt till Karlskoga blev succéartad redan den första säsongen. Där forwarden också jagades av SHL-klubbar – men valde att stanna en säsong till.
– En bra roll i Karlskoga är inget att kasta under stolen – jag kände att jag verkligen ville vara kvar här, berättar 22-åringen för Hockeysverige.se.

Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån & Martin Jansson.

Karlskoga var förra säsongen ett krislag under hösten där förlusterna i inledningen radade upp sig. Den här hösten är tongångarna helt andra. Efter två omgångar har man fem poäng och kommer senast från en straffvinst på Hovet mot topptippade Djurgården.

Där värmlänningarna också har fått behålla stora delar av fjolårets lag, som verkligen visade klass framåt vårkanten.

En av spelarna som valde att stanna var Hampus Plato, som drog till sig intresse från större klubbar efter 34 poäng på 49 matcher under den föregående säsongen. Men 22-åringen valde att tacka nej till SHL-intresset för att stanna en säsong till i Karlskoga.

– Jag kände att jag inte är intresserad. Jag har spelat 60 matcher i SHL och när jag tar klivet vill jag ge det en rejäl chans och känna att jag är redo. Hade det funnits en klubb som hade erbjudit mig det jag vill då hade jag tagit det, säger Plato.

Se hela intervjun i spelaren!

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: