Förre SHL-backen matchvinnare – i sista sekunden

Dallas besegrade Colorado med 3–2 i nattens träningsmatch.
Detta efter att den tidigare SHL-backen Lian Bichsel blivit matchhjälte med en sekund kvar att spela.

Lian Bichsel avgjorde nattens träningsmatch mot Dallas. Foto: David Zalubowski/AP Photo/Alamy

Nattens träningsmatch mellan Colorado och Dallas såg ut att gå till förlängning, men den tidigare Leksands- och Röglebacken Lian Bichsel verkade inte allt för sugen på att jobba övertid. I stället såg han till att avgöra matchen i den sista skälvande sekunden.

Efter att Stars tryckt på mot Avalanche under slutminuten letade sig pucken upp till Bichsel på blålinjen, som ställde in siktet och dundrade iväg ett slagskott som en skymd Trent Miner i Avalanche-målet inte kunde stoppa.

Assist av svenskarna

Målet innebar att Stars lyckades vända ett 12-underläge till en 32-seger i den tredje perioden i en match där Oskar Bäck och Nils Lundkvist stod för varsin passningspoäng för Dallas, medan Oskar Olausson noterades för en assist på Calum Ritchies 21-mål för Colorado i den andra perioden.

20-årige Lian Bichsel draftades av Dallas Stars i förstarundan 2022 och skrev NHL-kontrakt med klubben sommaren 2023. Den gångna säsongen delade han mellan spel i AHL med Texas Stars och i SHL med Rögle, dit han anslöt i december och spelade totalt 44 matcher i grundserien och slutspelet. På dessa matcher noterades han för tio poäng (3+7).


TV: Svensken bokförs för udda självmålet

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: