Tre poäng till Brynäs efter avgörande i slutperioden mot Timrå J20

Brynäs vann hemma mot Timrå J20 i J20 Nationell norra herr med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Brynäs avgjorde.

– Svår match. Timrå försvarar sitt mål bra och vi har svårt och få in pucken. Tycker vår tredjeperiod är bra då tar vi oss in mer på insidan och skapar hetare målchanser, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Gustav Meijer slog till 4.16 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Brynäs tog ledningen efter 13.46, genom Hugo Engelaar framspelad av Ludvig Basth och Victor Raftheim Hedin. Efter 10.09 i andra perioden slog Lukas Sagranden till, på pass av Hugo Engfors och kvitterade för Timrå J20.

Brynäs Pontus Falk gjorde 2-1 efter 12.34 framspelad av Cedrik Johansson.

Timrå J20:s Lukas Sagranden gjorde 2-2 efter 16.28.

4.16 in i tredje perioden nätade Brynäs Gustav Meijer framspelad av William Odelius och Hugo Lejon och avgjorde matchen för Brynäs.

Brynäs har tre segrar och två förluster och 20–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå J20 har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad. Förlusten var Timrå J20:s tredje uddamålsförlust.

Brynäs stannar därmed på tredje plats, och Timrå J20 på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Brynäs Djurgården borta på Hovet, onsdag 25 september 19.00. Timrå J20 spelar hemma mot Mora onsdag 2 oktober 19.00.