Smällen: Stortalangen skadad

Chicago Blackhawks stortalang Artiom Levshunov träffades av ett skott på träning förra veckan.
Nu står det klart att andravalet från sommarens NHL-draft missar inledningen av säsongen.

Artiom Levshunov (mitten) missar inledningen av säsongen. Foto: Steve Marcus/AP Photo/Alamy

Under uppladdningen inför det pågående NHL-lägret med Chicago Blackhawks var olyckan framme för stortalangen Artiom Levshunov. På en träning i Florida träffades den belarusiske backen av ett skott på högerfoten, en olycka som nu innebär att 18-åringen kommer att missa inledningen på säsongen.

Efter att ha missat Blachkawks rookieläger och inledningen på träningslägret står det klart att Levshunov blir borta i ytterligare fyra veckor.

– Om allt går som det ska vid nästa läkarbesök så kommer han att kunna börja åka skridskor igen inom en vecka. Jag tror att han ser framemot det. Han är på plats här och vi behöver mer eller mindre sparka ut honom de flesta dagar, så han är minst sagt sugen på att dra igång. Han är rätt besviken just nu, men han kan göra mycket annan träning, säger general managern Kyle Davidson.

Levshunov draftades som andra spelare totalt i sommarens NHL-draft efter en imponerande debutsäsong i den amerikanska collegeligan, där han producerade 35 poäng (9+25) på 38 matcher som collegeligans tredje yngsta spelare. Efter att ha draftats av Blackhawks skrev den belarusiske stortalangen på sitt treåriga entry level-kontrakt med Blackhawks.


TV: Eddie Läck utser Sverige bästa målvakter någonsin

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: