Straffar avgjorde när Rögle vann mot Malmö

Malmö tog emot Rögle hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell södra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Rögle avgöra till 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Rögles huvudtränare Adam Bengtsson tyckte så här om matchen:

– Vi kommer ut bra idag och tar tag i matchen direkt i första perioden. Tycker att vi för spelet och har bud på att göra något mer mål. Malmö startar andra perioden lite piggare som gör att de får med sig lite power play och jämnar ut matchbilden. I tredje tycker jag att vi ligger på mest för vinsten och vinner till slut rättvist.

Nils Bartholdsson och Mikael Kim gjorde mål för Rögle, och Kalle Hemström för Malmö.

Malmö har en vinst och fyra förluster och 12–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster och 17–20 i målskillnad. Det här var Malmös andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles andra uddamålsseger.

Det här betyder att Rögle ligger på femte plats i tabellen, och Malmö är på nionde plats.

I nästa match, fredag 27 september, har Malmö Växjö hemma i Malmö Isstadion 19.15, medan Rögle spelar hemma mot SSK J20 19.00.