Beskedet: Tampa gör Hedman till kapten

Victor Hedman har spelat hela sin NHL-karriär i Tampa Bay Lightning. Nu har den svenske stjärnan blivit utsedd till lagets nästa kapten.

2WMTMAT Tampa Bay Lightning’s Victor Hedman plays during an NHL hockey game, Tuesday, Feb. 27, 2024, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)

Tampa Bay valde i somras att gå skilda vägar med klubbikonen tillika kaptenen Steven Stamkos. Nu har Lightning valt sin nya kapten – och det blir då Victor Hedman som får det hedersfulla uppdraget.

Den svenska stjärnbacken har etablerat sig som en av ligans bästa spelare och har så varit under de senaste tio åren. Efter 15 säsonger i klubben får han nu också “C:et” på bröstet.

Förra säsongen blev det 83 poäng på 83 matcher när han var en av Tampa Bays bästa spelare under säsongen. 33-åringen hade också ett fint VM med Tre Kronor och stod för åtta poäng på tio matcher när det blev ett brons.

För Tampa Bay kommer Victor Hedman nu att bli den stora ledaren både på isen och i omklädningsrummet när de letar efter att ta sig tillbaka till toppen efter ett par sämre säsonger. Totalt har det blivit över 1 000 matcher för klubben.

TV: Sanny Lindström: Därför vinner FBK SM-guld

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: