Svensken hjälte – avgjorde i slutsekunderna

Samuel Jonsson har fått en bra start på sin tid i finska JYP. Efter en assist i premiärmatchen mot Pelicans slog den svenske backen till med det avgörande målet i slutsekunderna av gårdagens 3–2-seger mot KalPa.

Samuel Jonsson blev matchhjälte för sitt JYP. Foto: Imago & MTV Urheilu (Montage)

Mötet mellan JYP och KalPa såg ut gå hela vägen till förlängning, då matchen stod 2–2 in till slutskedet av matchen. Då fick hemmalaget en jättemöjlighet med ett långt fem-mot-tre-spel – en chans man inte missade.

Med endast tolv sekunder kvar på den tredje perioden klev JYP:s svenske nyförvärv Samuel Jonsson fram och ordnade 3–2-målet med ett pricksäkert avslut från sin backposition. Målet säkrade samtliga tre poäng för JYP i matchen och för Jonsson innebar målet att han nu gjort poäng i bägge sina matcher med Liiga-laget, då han även noterades för en passningspoäng i premiärmatchen mot Pelicans i tisdags.

Spelade överlägset mest

Jonsson har fått ett stort förtroende från svenske tränaren Johan Pennerborn under säsongsupptakten, då han spelade närmare 27 och en halv minut i premiären innan han i gårdagens 3–2-seger loggade totalt 28 minuter och 27 sekunders istid, vilket var överlägset mest av samtliga utespelare på isen.

Jonssons två poäng under säsongsinledningen med JYP innebär att han redan efter två matcher tangerat fjolårets poängskörd i grundserien med Rögle, då han producerade två poäng (1+1) på 32 matcher för Ängelholmslaget.

Den 26-årige backen anslöt till JYP från Rögle inför den här säsongen efter att parterna valt att bryta kontraktet trots att Jonsson hade ett år kvar på sitt avtal med moderklubben. Backen skrev i stället på ett kontrakt över den kommande säsongen med en option om ytterligare en säsong.

TV: Arvid Eljas favoritspelare från Björbo