Uppgifter: Kommer trejdas – efter 14 år

Cam Fowler har spelat hela sin NHL-karriär i Anaheim Ducks – men nu ser hans tid i klubben att lida mot sitt slut.
Sportsnets insider Elliotte Friedman uppger nämligen att Anaheim jobbar för att trejda bort backen.
– Ducks jobbar för att lösa detta och hitta en annan klubb för honom, säger Friedman i podcasten “32 Thoughts”.

Cam Fowlers tid i Anaheim Ducks ser ut att lida mot sitt slut. Foto: Larry MacDougal via AP/Alamy

2010 draftades Cam Fowler som tolfte spelare av Anaheim Ducks och ända sedan dess har han varit en central del av klubbens lag.

Men nu kan hans tid i föreningen vara på väg att lida mot sitt slut.

Sportsnets insider Elliotte Friedman uppger nämligen att Anaheim tittar på att trejda Fowler under slutet av året. Den 32-årige backen har två år kvar på ett åttaårskontrakt värt 6,5 miljoner dollar (cirka 67,4 miljoner kronor) per säsong. Han har då trejdlista på fyra lag i kontraktet – men för att en trejd ska bli möjlig måste Fowler alltså öppna upp för att diskutera med fler lag.

– Jag tror att Cam Fowler och Anaheim Ducks håller på att diskutera hur hans framtid i klubben ser ut. Vad jag har hört så ska Fowler vara villig att prata mer fler lag. Jag tror att detta är en story att hålla koll på de närmaste tiden. Fowler har mycket respekt runt om i ligan så jag tror att det kommer finnas intresse, säger Friedman i podcasten “32 Thoughts”.

“Tror inte någon vore förvånad om Cam Fowler spelar någon annanstans under säsongen”

Cam Fowler har spelat 14 år i Anaheim Ducks och ska snart gå in i sin 15:e NHL-säsong, oavsett var det blir. Han ska då vara intresserad av att söka sig till en annan klubb med en chans att kunna vinna då Anaheim är mitt uppe i en rebuild. Om Fowler trejdas skulle det också kunna öppna upp möjligheten för Anaheim att ge mer istid till sina unga backar som Olen Zellweger och Pavel Mintjukov.

– Jag skulle tro att både Ducks och spelaren är villiga att diskutera det hela och komma fram till en lösning. Jag tror inte att någon skulle vara överraskad om Cam Fowler spelar någon annanstans under säsongen. Vad jag hör så är det ett positivt jobbklimat för honom och att Ducks jobbar för att lösa detta och hitta en annan klubb för honom, säger Elliotte Friedman.

Cam Fowler har spelat totalt 974 matcher och gjort 453 poäng under sin tid i Anaheim. Han har därmed gjort 19:e flest poäng av alla backar i NHL sedan sin debut 2010. I fjol stod han för 39 poäng på 81 matcher och hans bästa säsong kom 2022/23 med 48 poäng. Fowler spelade OS med USA 2014 samt var även med i VM-turneringarna 2011 och 2012.


Throwback: Leo Carlssons första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: