Efter anklagelserna – uppges ha avslutat karriären

Alex Formenton är en av fem spelare från det kanadensiska JVM-laget 2018 som står åtalad för sexuella övergrepp.
Nu uppger CBC att den tidigare Ottawa-forwarden valt att avsluta sin spelarkarriär.

24-årige Alex Formenton uppges ha lagt sin hockeykarriär på is. Foto: Matt Slocum/AP Photo/Alamy

I slutet av januari valde Alex Formenton att överlämna sig själv till polisen efter att han, tillsammans med Dillon Dubé, Cal Foote, Michael McLeod och Carter Hart anklagats för sexuella övergrepp som ska ägt rum i London, Ontario, sommaren 2018. De fem spelarna åtalades i slutet av februari 2024 och rättsprocessen har inletts.

Medan Dubé och McLeod spelar i KHL den kommande säsongen och Foote samt Hart fortsätter träna för att kunna spela på en hög nivå ska Formenton nu ha beslutat sig för att avsluta sin hockeykarriär, enligt dokument som kanadensiska CBC tagit del. Efter anklagelserna mot Formenton lämnade han Ottawa och NHL och spenderade därefter delar av säsongen 2022/23 och 2023/24 i den schweiziska klubben Ambrì-Piotta, som han lämnade i samband med att han överlämnade sig till polisen i vintras. Enligt CBC ska Formenton nu ha bosatt sig på en ort i Ontario, där han börjat jobba inom byggbranschen.

Rättegången inleds nästa år

Formenton draftades i andrarundan 2017 och debuterade i NHL den efterföljande hösten. Han blev sedan helt ordinarie i NHL-klubben säsongen 2021/22, då han spelade 79 NHL-matcher och noterades för 32 poäng. Totalt samlade han på sig 109 NHL-matcher och 39 poäng för Ottawa under sin tid i klubben.

Enligt CBC har de åtalade spelarna, via sina advokater, indikerat att de kommer att erkänna sig oskyldiga till brottet de står åtalade för. Rättegången mot de fem spelarna väntas inledas i september 2025.


TV: David Edstroms bästa ögonblick i karriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: