Kan få SHL-chans med Brynäs: “Tillför någonting”

Viktor Persson har fått träna och spela med Brynäs hittills under försäsongen.
Nu öppnar tränaren Niklas Gällstedt för att behålla backen även under SHL-starten.
– Han kommer tillföra någonting men sen måste alla parter tycka det här är bra, säger Gällstedt till Gefle Dagblad.

Viktor Persson har imponerat på Niklas Gällstedt. Foto: Bildbyrån

Förra veckan plockade Brynäs in den 22-årige backen Viktor Persson för att träna med laget. Han har därefter också fått chansen att spela i matcherna mot Djurgården och Björklöven där Persson har tagit en större roll och övertygat. I senaste matchen mot Björklöven blev han även målskytt för Gävleklubben.

Nu hyllas då också försvararen av Brynäs huvudtränare Niklas Gällstedt.

– Han gör det jättebra, han har inte spelat på ett och ett halvt år men spelar rejält och enkelt. Jätteroligt att se honom för jag hade ingen koll på honom när han kom in, säger Gällstedt till Gefle Dagblad.

Viktor Persson kan få chansen i SHL

När Persson anslöt till Brynäs var det främst för att hålla igång kroppen och få gå på is med ett lag men han har också varit tydlig med att drömmen vore att få spela i SHL med klubben. Med tanke på hans prestationer på match så kan det också komma att bli verklighet.

– Det är klart att förhoppningarna om kontrakt har ökat under tiden men sen kan jag inte svara på hur läget är, jag vet inte. Det är inte solklart om man säger så. Jag är bara glad att få vara med, säger Persson själv till GD.

Tränare Niklas Gällstedt är nöjd med 22-åringen och med tanke på skadan på Christian Djoos så har det öppnats upp en lucka på backsidan. En lucka som Viktor Persson skulle kunna fylla.

– Ja, det tror jag säkert. Han kommer tillföra någonting men sen måste alla parter tycka det här är bra. I första skedet får han bra träning med oss och vi får chansen att se honom och nu har jag bildat mig en uppfattning och jag tycker att han gör många saker bra. För mig är det positivt, säger Gällstedt.

Viktor Persson var ombytt i fyra SHL-matcher för Brynäs säsongen 2020/21 men de senaste åren har han spelat i Kanada och Finland. Han missade dock hela förra säsongen på grund av en axelskada och spelade sin senaste tävlingsmatch i januari 2023. Brynäs har åtta backar på kontrakt inför återkomsten till SHL men har tidigare öppnat för att låna ut Anton Johannesson.


TV: Därför skrev Joel Persson sexårskontrakt med Växjö

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: