Timrås nyckelpjäs närmar sig comeback

Ett skadat knä ställde till det förr Emil Pettersson under den gångna säsongen, men efter operationen i april börja nu Timrås nyckelspelare vara på väg tillbaka.
– Det här var inte tanken till en början, säger han till Sundsvalls Tidning.

Emil Pettersson. Foto: Bildbyrån/Pär Olert.

Efter slutspelsuttåget mot Rögle lade sig Emil Pettersson på operationsbordet för att rätta till den skadan i knät som han tvinats spela med under den gångna säsongen. Då pratades det om att Timrås nyckelforward förhoppningsvis skulle vara redo för spel till nedsläpp mot Luleå i SHL-premiären 21 september, men därefter har det gått snabbt. När vi nu går in i september har Pettersson hunnit med tre veckor på is och börjar därmed närma sig en riktig comeback.

– Det känns roligt och jäkligt skönt. Det här var inte tanken till en början när man fick prognosen på hur lång rehabiliteringen skulle bli, säger han till Sundsvalls Tidning och fortsätter:
– Nu när det har gått så pass bra är det jätteskönt för egen del att kunna få in två träningsmatcher. Det här kommer att vara bra inför säsongen.

De matcher Pettersson syftar på är den mot Luleå under fredagen och genrepet mot Leksand i kommande vecka. Två viktiga matcher för 30-åringen som stod för 30 poäng på 51 matcher under grundserien 2023/24.

“Inte hundra procent, men jag har tagit stora steg”

När det gäller skadan menar Pettersson att han känner sig trygg med statusen inför säsongen.

– Knäet är inga problem, jag har ramlat och slagit mig och fått felskär och det håller. ”Crash-dummy-testet” är gjort, det är inget jag tänker på. Det är jätteskönt. Jag ska inte säga att jag är hundra procent, men jag har tagit stora steg rent ”is-konditionsmässigt” under snart tre veckor med full träning. Det som återstår kommer att komma allt eftersom.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: