Berättar om skadorna: ”Kan hänga ihop”

Efter två skadedrabbade säsonger vill André Burakovsky ha revansch.
För Sydsvenskan öppnar han nu upp om den tuffa tiden. 

Sedan flytten till Seattle Kraken har det endast blivit 98 framträdanden för André Burakovsky. Den svenske stjärna har gått från att vara en 60-poängsspelare till att endast mäkta med 16 under den gångna, skadedrabbade säsongen.

– Jag bröt nyckelbenet på fyra ställen och fick operera det, berättar han nu för Sydsvenskan.

Inte bara otur: ”Lär sig av sina misstag”

Denna skada uppstod i oktober 2023 och var bara en av de som stoppade forwarden från spel. Det hela hade börjat med en ljumskskada i februari 2023 och sedan fortsatte det med både revbens- och ankelskador. Själv erkänner han att det inte bara är otur. 

– Någonstans tror jag att alla skador kan hänga ihop. Även om det är på olika ställen. Man fokuserar väldigt mycket på rebab och en grej. Och glömmer bort lite av de andra grejerna. Så kommer man tillbaka efter en lång tid och så smäller det på något annat ställe, säger han till Sydsvenskan och fortsätter:
– Man lär sig lite av sina misstag. Man får jobba med hela kroppen och inte bara det man specifikt ska. 

Burakovsky var efter allt detta en av de svenskar som fick dra på sig landslagströjan i VM-turneringen i maj. Det hela slutade med elva poäng på tio matcher. En notering som endast toppades av Marcus Johansson i det svenska laget. Ni hoppas han kunna ta med den formen in i 2024/25.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: