Djurgården lånar ut Adrian Carnebo till Tyresö/Hanviken

Adrian Carnebo lånas ut av Djurgården. Den talangfulla backen kommer den närmsta tiden att spela för Tyresö/Hanviken i Hockeyettan.
– 20 år gammal behöver han spela så många matcher som möjligt, säger Niklas Wikegård.

Djurgården och Tyresö/Hanviken fortsätter sitt samarbete. Backen Adrian Carnebo, som förra säsongen spelade sex matcher för Djurgårdens A-lag, lånas ut till Hockeyettan.

20-åringen fick sitt sista juniorår förstört av skador och begränsades till tio matcher förra säsongen. Nu lånas han då ut till Hockeyettan för att få mycket speltid under sin första seniorsäsong.

“En framtidsspelare för Djurgården”

I Djurgårdens J20-lag har Adrian Carnebo tidigare varit framgångsrik och stod exempelvis för 35 poäng på 43 matcher säsongen 22/23. Dessutom har det blivit ett J18-SM-guld med Djurgården.

– Adrian är en framtidsspelare för Djurgården. Tyvärr fick han hela förra säsongen förstörd på grund av skada, men han har gjort stora fysiska framsteg under maj, juni, juli och augusti. 20 år gammal behöver han spela så många matcher som möjligt och vi är extremt tacksamma att vi får möjligheten att placera honom i ett av Sveriges främsta Hockeyettan-lag, säger Niklas Wikegård i ett pressmeddelande.

Djurgården passar också på att ta en närmare titt på Erik Palm som lånas in åt andra hållet över två veckor. Den 28-åriga backen har spelat nio säsonger i Hockeyettan och varit framgångsrik under sina år i ligan. 


TV: Henrik Lundqvists favoritminnen från karriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: