Herman Liv får debutera för Örebro mot Malmö

Tätt spelschema och Jonas Arntzen borta på landslagsuppdrag. Då får Herman Liv chansen att debutera i Örebros A-lag i träningsmatchen mot Malmö.
– Herman kommer stå. Det blir jätteroligt, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Herman Liv har tidigare suttit på bänken i SHL-sammanhang med Örebro.

I kväll får målvaktstalangen chansen att göra sitt första framträdande på seniornivå. När Örebro möte Malmö i Borås under torsdagskvällen kommer det 17-åriga målvaktslöftet få chansen mellan stolparna.

– Herman kommer stå. Det blir jätteroligt. Vi har sagt att Herman ska få en match, sedan får vi se hur det går. Men till att börja med en match mot SHL-motstånd så han får känna på den biten fullt ut, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Satt på bänken mot HV71

Liv, som är son till den tidigare Tre Kronor-målvakten tillika HV71-ikonen Stefan Liv, var förstemålvakt i Örebros J20-lag förra säsongen som tog silver i JSM-slutspelet. Han spelade även ett par matcher med klubbens J18-lag som gick hela vägen och vann SM-guld.

17-åringen fanns med på Örebros bänk vid ett tillfälle förra säsongen, då han var reservmålvakt till Jhonas Enroth i bortamatchen mot Livs moderklubb HV71. Herman Liv fanns även med i den svenska U18-VM-truppen och vaktade den svenska kassen i Hlinka Gretzky Cup den gångna säsongen.


TV: Henrik Lundqvists favoritminnen från karriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: