Jonathan Karlsson fick lämna Brynäs – klar för Hudiksvall

Jonathan Karlsson blev inte kvar i Brynäs efter att ha varit på tryout hos SHL-klubben.
Nu skriver 20-åringen i stället på för Hudiksvall i HockeyEttan. 
– Jag har bara hört bra om Hudik och vet att de alltid varit ett topplag i Hockeyettan och det känns som att det är ett bra ställe för mig att utvecklas på, säger Karlsson på klubbens hemsida.

Han är fostrad i Valbo och har spelat i princip hela sin karriär i Brynäs IF

Men det blev ingen fortsättning i klubben för Jonathan Karlsson som var på tryout hos Gävlelaget under försäsongen i hopp om att få ett nytt kontrakt. Brynäs erbjöd dock ingen fortsättning för 20-åringen som i stället släpptes. 

Forwarden blev dock inte klubblös länge utan har redan hittat en ny klubbadress. Han skriver nämligen på för Hudiksvall i HockeyEttan. 

– Det känns riktigt bra tycker jag, fick ett bra första intryck av både ledare och spelare här. Jag har bara hört bra om Hudik och vet att de alltid varit ett topplag i Hockeyettan och det känns som att det är ett bra ställe för mig att utvecklas på och bli en bättre ishockeyspelare. Sen tror jag alla vill samma sak, att ta det där sista steget och gå upp till HockeyAllsvenskan, säger Karlsson på klubbens hemsida.

“Kommer passa bra in i vårt sätt att spela”

Jonathan Karlsson var en av de främsta spelarna för Brynäs J20-lag i fjol där han sköt 16 mål och 33 poäng på 40 matcher för att komma tvåa i interna skytteligan och trea i poängligan. Under säsongen fick forwarden även göra sex matcher i HockeyAllsvenskan där han noterades för en assist. 

Nu tar 20-åringen alltså kliver till seniorhockeyn på allvar. 

– Jonathan är en spelare som spelar med hög fart, energi och kan bryta mönster. Kommer från fina år i Brynäs organisation och kommer passa bra in i vårt sätt att spela samt bidra till en bra träningskultur, säger tränaren Filip Algeman.

I och med värvningen har Hudiksvall, som slutade tvåa bakom Vimmerby i kvalserien till HockeyAllsvenskan i fjol, nu tre målvakter, åtta backar och 13 forwards på kontrakt inför den kommande säsongen.


TV: Fimpen och Markoolio i skridskoskola

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: