Anton Frondell gjorde ett av målen när Juniorkronorna vann mot Schweiz

Juniorkronorna fortsätter sin dominans nere i Zug.
Efter 5-0 mot Finland i går så vinner Sverige igen – den här gången med 6-2 mot värdnationen Schweiz.

Det svenska U20-landslaget har fått en kanonstart på turneringen i Zug som en del av förberedelserna inför vinterns JVM. Gårdagens 5-0-vinst mot Finland följdes i dag upp av en 6-2-vinst mot värdnationen Schweiz.

Kvällens match startade däremot inte bra för Juniorkronorna utan Sverige chockades då schweizarna tog ledningen redan efter 32 sekunders spel och Melvin Strahl släppte in ett mål på det första skottet som han fick på sig.

Magnus Hävelids mannar svarade dock upp direkt då HV:s backtalang Karl Annborn, född 2007, kvitterade blott en och en halv minut senare efter passning av Växjös Joel Svensson. Senare i perioden kunde Sverige även ta ledningen då Skellefteås Oskar Voullet blev målskytt och Färjestads Noel Fransén noterades för assisten.

17-årige supertalangen målskytt

I den andra perioden kom sedan även 3-1 för Sverige och den här gången var det 17-årige Anton Frondell som klev fram och gjorde målet i powerplay. Frondell som är två år yngre än de flesta andra (då detta är 05:ornas år) gjorde alltså sitt första mål för Juniorkronorna. Karl Annborn och Kalle Carlsson stod för assisten.

4-1 kom därefter också genom LHC:s Arvid Westlin efter passning av Skellefteåduon Valter Lindberg och Viggo Nordlund. I den tredje perioden utökade Sverige sedan ytterligare då Moras Kalle Carlsson gjorde 5-1 i boxplay.

Schweiz reducerade sedan men Sverige kunde återta sin fyramålsledning då Arvid Westlin gjorde sitt andra mål i matchen under slutminuten för att fastställa slutresultatet. Joel Svensson stod då återigen för assisten.

Juniorkronorna har därmed inlett med dubbla segrar och i morgon spelas den tredje matchen där Tjeckien står för motståndet.

Sverige – Schweiz 6–2 (2-1,2-0,1-1)

Sverige: Arvid Westlin 2, Karl Annborn, Oskar Vuollet, Anton Frondell, Kalle Carlsson.
Schweiz: Janis Embacher, Aris Häfliger.

TV: Bröderna Hughes omslagspojkar på NHL 25