Sam Gagner ser ut att förlänga NHL-karriären

Sam Gagner har redan spelat över 1 000 NHL-matcher och har fyllt 35 år. 
Men han vill då förlänga karriären ytterligare – och ser ut att stanna i NHL. 
– Jag har fått tryout-erbjudanden och förhoppningsvis kan jag få ett kontrakt säger Gagner till Edmonton Journal

I september kommer NHL-klubbarna att starta upp verksamheten igen då det är dags för träningslägren inför den kommande säsongen. 

Under försäsongen brukar då flera klubbar sajna spelare till tryout-avtal där spelarna kan visa upp sig och sedan fattas det ett beslut inför säsongen om kontraktet ska förlängas över hela året. 

En av alla spelare som nu jagar ett sådant avtal är 35-årige centern Sam Gagner. Efter att ha återvänt till Edmonton Oilers förra året så är Gagner nu återigen klubblös.

Gagner siktar på tryout-kontrakt

Veteranen berättar då själv att han vill förlänga sin NHL-karriär – och även har fått bud om att komma på tryout hos ett antal klubbar. 

– Jag känner mig i bra form men vi får se vad som händer den kommande månaden. Jag har fått tryout-erbjudanden och förhoppningsvis kan jag få ett kontrakt. Men vi får se vart det tar vägen, säger Gagner till Edmonton Journal

Sam Gagner debuterade i NHL med Edmonton Oilers 2007 och har därefter spelat 1 043 matcher i världens bästa hockeyliga. Han har då även representerat klubbar som Arizona Coyotes, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Vancouver Canucks, Detroit Red Wings och Winnipeg Jets. 

Den senaste säsongen gjorde han tio poäng på 28 matcher i Edmonton samt fick spela 15 matcher i farmarligan med Bakersfield Condors.

 


TV: Det bästa från André Burakovskys säsong

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: