Anthon Eriksson om framtiden: “Det börjar närma sig”

Anthon Eriksson avslutade förra säsongen med en framgångsrik tid i Mora. Nu står powerforwarden utan kontrakt till nästa säsong – och en återkomst till Dalarna är inte utesluten.
– Nej, det är inte stängt någonstans för mig, berättar 29-åringen för Hockeysverige.se.

Mora plockade in Anthon Eriksson från Fife Flyers inför slutspurten av den gångna säsongen. Powerforwarden var en viktig del av dalalagets fjärdekedja med Kalle Kratz och Henrik Eriksson som gjorde livet surt för motståndarna. 

Säsongen tog slut i match sex av semifinalserien mot Djurgården. Det efter att David Blomgren avgjort på övertiden.
– Det var en bitter eftersmak där och då. Känslan är att vi var bättre i varenda match men de var spetsiga och gjorde mål på sina lägen. Det var en jäkla rolig avslutning på säsongen för mig att få komma dit, säger 29-åringen.

Tidigare under säsongen blev det alltså spel i Skottland och EIHL. Men det tog bara 15 matcher innan parterna gick skilda vägar.

Hur var den upplevelsen?
– Det var ett äventyr. Jäkligt annorlunda. Ligan i sig var ganska bra. Topplagen hade många bra spelare men jag hamnade inte riktigt rätt. Jag trivdes inte och organisationen hade en del frågetecken som de inte skötte. 

Inte stängt för en återkomst till Mora: “Vi var båda nöjda”

Sedan säsongen tog slut har Anthon Eriksson gått kontraktslös. Just nu är han hemma i norr och tränar.

Var det blir spel nästa säsong återstår att se. En återkomst till Mora är heller inte helt uteslutet. Parterna hade en positiv dialog efter att säsongen tog slut.
– Den gick bra. Vi var båda nöjda med varandra, sen får vi se hur det blir framöver. Nej, det är inte stängt någonstans för mig. Jag håller dörrarna öppna.  

Foto: Alamy / Daniel Eriksson. Anthon Eriksson trivdes bra i Mora.

Tidigare har det blivit spel i Hockeyettan, Hockeyallsvenskan, SHL, Skottland och Polen för forwarden.

Vad känner du själv att du vill göra härnäst?
– Det är en bra fråga. Framför allt med avslutningen i Mora var det kul att spela hockey igen. Jag tappade det lite där i Skottland. Men jag vill hitta ett ställe där jag trivs bra på och där jag har tränare och lag som uppskattar det jag gör bäst. Sen om det är utomlands eller här. 

“Börjar närma sig”

I Mora blev det som sagt för det mesta spel i fjärdekedjan. Där de blev ett hot offensivt med sin förmåga att vinna puckar och göra livet surt för motståndarbackar.

En roll som Anthon Eriksson gärna fortsätter att ha.
– Lite så. Det är så klart också lite olika från liga till liga. När jag spelade i SHL var jag nog inte tänkt som någon första PP-kille. Det är svårt att sätta ord på det men det är mycket som ska stämma i tränarbit och spelsystem. Det är därför jag inte har stressat något nu. Jag vill hitta något som känns rätt för mig, och där jag kan utveckla det jag redan vet och ta det vidare.

Hur nära är det en påskrift för något lag?
– Det börjar närma sig med lite olika intressen här och var. Det är olika ligor och olika länder. Det är ingenting som är jättenära. Men det är nu 28 augusti så det börjar bli dags.


TV: Avslöjar NHL-stjärnans oväntade fobi: “Livrädd”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: