TV-pucken 2024: SIF-laget – spelare för spelare

Hockeysverige.se storsatsar återigen inför TV-pucken! Inför gruppspelet kommer samtliga lag att presenteras – med kommentarer från huvudtränarna om ALLA spelare. Idag: SIF-laget.

  • “De vill visa de andra tränarna att de gjorde fel”
  • “Forwardssidan håller hög nivå”
  • Nya gruppen öppnar för skräll: “Har snackats”

Ett hopplock av spelare som hamnat utanför sina distrikts lag samlas några dagar innan kvalet för att trotsa oddsen. Det är den verklighet som SIF-laget står inför varje år. Ännu har ingen upplaga lyckats ta sig vidare till topp åtta, men med en ny struktur i grupperna och en spännande trupp hoppas man på en rejäl skräll under 2024. 

– Det är Stockholm Syd som är väldigt duktiga. Annars tycker jag att det ska finnas chans. Jag har inte jättebra koll på Södermanland i år, men det finns goda chanser, större chans eftersom Nord inte är med i gruppen, säger tränaren, Karl Björklund.

I grupp C, som spelas i Eskilstuna, ställs SIF-laget mot Gotland, Stockholm Syd, Södermanland, Uppland och Östergötland. 

Då truppen består av spelare från olika distrikt som samlas tätt inpå kvalet, har SIF-laget valt att inte gå igenom enskilda spelare. Istället kommer en statistisk presentation av varje spelare tillsammans med övergripande kommentarer från Karl Björklund.

– Jag har aldrig gjort det förut, så det är spännande. Det blir som att bli anställd mitt i säsongen i en förening, man kommer till ett dukat bord och har truppen klar. Ordern uppifrån är att vi ska åka dit och ha en rolig helg med grabbarna, det är största fokuset, säger Björklund.

Missa ingenting - här publiceras samtliga texter om TV-puckslagen.

Erbjudande på Hockeysverige Plus! Ta del allt vårt material, däribland alla våra texter om TV-pucken samt våra laganalyser inför säsongen i SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL, i ett helt år för bara 499 kronor (ord.pris 659kr). Ta del av erbjudandet här, med koden tv_puck25.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: