Södertälje hissar upp Carl Abrahamsson och Sven Thunmans nummer i taket

Södertälje har fyra tröjor i taket. Nu står det klart att även Carl Abrahamsson och Sven Thunman kommer att förevigas i Scaniarinken.
– Ddå hoppas vi att det kommer mycket folk till den ceremoni, säger klubbdirektör Kalle Boumedienne till Södertäljes Länstidning.

Stig-Göran “Stisse” Johansson, Glenn Johansson, Anders Eldebrink och Kjell Svensson hänger redan i taket av Scaniarinken. Kvartetten har alla en viktig del i Södertäljes rika historia.

Nu får de också sällskap av två ytterligare klubbikoner, rapporterar LT-sporten.

Det handlar om Carl Abrahamsson och Sven Thunman. Den förstnämnda var med och grundade SSK hockeysektion medans den sistnämnda har varit med och vunnit tre av klubbens SM-guld, vilket är flest av någon spelare.

Ceremonin kommer att ske den 11 januari mot Nybro. Det som en hyllning till att Södertäljes ishockeysektion fyller 100 år under 2025.

– Man har flyttat en match till den 11 januari då vi möter Nybro hemma. Vi kommer att göra någonting under hela den veckan och sedan kommer vi att hissa två tröjor, Calle Aber och Sven Thunman, i taket lördagen den 11:e, säger Kalle Boumedienne till LT.


TV: Trailer: Fimpen och Markoolio i skridskoskola

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: