Vesterheim och Haapala presenterade sig i Malmös seger mot Linköping

4–1, 3–1 och 2–1. Det blev Malmö, Frölunda och MoDo som gick segrande ur tisdagens träningsmatcher inför säsongen 2024/25.

Malmö Redhawks har fått se blandade resultat under försäsongen efter att man byggt om rejält inför 2024/25, men kvällens möte med Linköping blev en framgångssaga. Inte minst för några av lagets nya pjäser som kunde presentera sig med sina första mål i tröjan.

Med två raka förluster bakom sig åkte Skåne-laget till Alvesta med förhoppningen att vända trenden med en seger mot Linköping. Det blev dock en tung start.

Daniel Marmenlind tvingades till flera läckra räddningar innan Henrik Törnqvist till slut fick hål på honom. Detta efter att Malmö slarvat bort en puck framför eget mål och Remi Elie haft kylan att vänta in sin lagkamrat. Även i den andra perioden testades Marmenlind av LHC, men under de 20-minutrarna lyckades han hålla tätt. Tätt höll även Linköpings nyförvärv Christian Heljanko, och därmed var ställningen 1–0 inför sista perioden.

Väl inne i sista 20 tog det inte lång tid innan Malmö fick jubla. Klapp klapp-spel mellan Henrik Haapala och Teemu Kivihalme vid en kontring gav 1–1 från den förstnämndes klubba. Kort därefter skrinnade sig Petter Vesterheim till ett friläge och satte 2–1 för Malmö i boxplay. Matchen hade plötsligt vänt med cirka 14 minuter kvar.

Både 3–1 och 4–1 kom sedan i tom bur från Johan Olofsson och Nikola Pasic innan slutsignalen ljöd i Alvesta.

Malmö – Linköping: 4–1

Frölundas tonåringar sänkte HV71

I Värnamo klev ett HV71 med lång frånvarolista ut på isen för att mäta sig med Frölunda. Detta för att förlänga segersviten till fyra raka.

Frölunda som säkerligen var revanschsugna efter 3–6 mot Färjestad, tog ledningen dryga sju minuter in i den första perioden efter framspelning av 18-årige  Måns Toresson. JVM-forwarden, David Edstrom noterades för målet och Frölunda kunde sedan hålla i till periodpaus.

Tidigt i den andra perioden svarade dock HV71. Ett skott från bli trillade ut till en retur och Mattias Tedenby var snabbast med sin klubba. Skottet hade kommit från Olle Alsing och matchen var utjämnad.

Frölunda återtog sedan ledningen genom Nicklas Lasu efter en läcker skottfint och pass av Filip Hasa, innan 19-årige Noah Dower Nilsson kunde sätta den sista spiken med 3–1 i tom bur.

HV71 – Frölunda: 1–3

MoDo vände och vann mot Östersund

Efter en 3–1-vinst mot Björklöven i första matchen av SCA-cupen, fortsatte MoDo att mäta sig mot allsvenskt motstånd under tisdagen. Den här gången var det tidigare bottenlaget, Östersund, som stod för motståndet, men uppgiften blev inte lättare för det – åtminstone inte till en början.

Fyra minuter in i matchen gav Albin Eriksson ÖIK ledningen innan nyförvärvet från BIK Karlskoga, hjälpte laget att hålla i resultatet till första pausen. Det hela satte press på MoDo som sedan svarade med två snabba mål i den andra perioden. 1–1 kom efter att David Rundblad snappat upp sin egna retur och 2–1 genom Sam Vigneault skott efter en snabb spelvändning.

Östersund höll sedan emot i den tredje perioden, men kunde inte få till något framåt. Matchen slutade därmed med en 3–1-seger för laget från Ö-vik efter det sista i tom bur. Detta genom Milton Gästrins (född 2007) debutmål.

MoDo – Östersund: 3–1