Anton Björkman om chansen i Linköping: “En dröm jag har”

Småskavanker i Linköping öppnar för ett välbekant ansikte. 
Anton Björkman är tillbaka i moderklubben – efter fyra år i hockeyallsvenskan.
– Det är en dröm jag har, att få spela i min moderklubb igen, berättar han för hockeysverige.se.

När Anton Björkman lämnade Linköping 2020 var det efter en tung period. Skadeproblemen hade stoppat honom från spel under hela säsongen och tiden i moderklubben var över. Nu, fyra år senare, får han återigen dra på sig tröjan med lejonet på bröstet. 

– Ja, det är ju lite folk borta och jag har inte hittat en klubb, så det blev bra för båda parter att jag kunde komma in och hålla igång genom att spela lite matcher, samtidigt som jag täcker upp för lite skador och folk som är borta, säger Björkman till hockeysverige.se inför försäsongsmötet med Malmö. 

Lösningen bekräftades av Linköping tidigare under tisdagen och innebär att den nu 25-årige backen får ett korttidskontrakt på två veckor. En speciellt situation för någon som fostrats i klubben – och tidigare gjort 46 A-lagsmatcher i färgerna.

– Ja det är lite speciellt. Jag kastades in i hetluften igår och så blir det pang på med match ikväll. Det är bara kul, säger han och fortsätter: 
– Det är väl fyra år sedan jag var i LHC senast. Det är många nya ansikten, men ändå killar kvar sedan jag var här sist. Det är skitroligt. 

Erbjudande på Hockeysverige Plus! Ta del allt vårt material, däribland alla våra texter om TV-pucken samt våra laganalyser inför säsongen i SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL, i ett helt år för bara 499 kronor (ord.pris 659kr). Ta del av erbjudandet här, med koden tv_puck25.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: