Uppgifter: Detroit och Lucas Raymond är långt ifrån varandra i förhandlingarna

Detroit Red Wings träningsläger är bara veckor bort – och fortfarande är klubben och Lucas Raymond långt från varandra i kontraktsförhandlingarna. Det rapporterar insidern David Pagnotta.

Lucas Raymond är en av nio NHL-svenskar som fortfarande går utan kontrakt inför den kommande säsongen. I september inleder Detroit sitt träningsläger, men stjärnsvenskens status är alltjämt oviss inför den nya säsongen.

Raymonds entry level-kontrakt med Detroit löpte ut i somras och än så länge har parterna inte enats om ett nytt kontrakt. Enligt insidern David Pagnotta är parterna inte heller speciellt nära att göra det, då man enligt Pagnotta alltjämt står långt från varandra i förhandlingarna.

Skulle parterna inte enas innan träningslägret innebär det att Raymond kommer att missa inledningen av klubbens försäsong, då han inte får delta i träning eller match utan ett kontrakt påskrivet.

Uppgifter: Jonatan Berggren nära nytt avtal med Detroit Red Wings

En RFA-svensk som däremot ser ut att kunna enas kring ett nytt kontrakt med Red Wings inom de närmaste veckorna är Jonatan Berggren. Enligt Pagnotta ska Berggren åka över till Detroit i helgen och parterna väntas ha enats om ett nytt avtal innan träningslägret drar igång den 19 september.

24-årige Jonatan Berggren fick spendera merparten av den gångna säsongen i AHL efter att ha varit i det närmaste ordinarie i Red Wings säsongen dessförinnan. På 53 matcher noterades den VM-meriterade forwarden för 56 poäng (24+32) i AHL, medan Lucas Raymond blev Detroits poängkung med sina 72 poäng (31+41) på 82 grundseriematcher.


TV: När “Lidas” ledde Detroit till Stanley Cup 2002

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: