NHL vill spela grundseriematch i London

Det har inte spelats en NHL-match på brittisk mark sedan 2007. Snart hoppas NHL vara tillbaka i London.
– Jag tror att spelarna och spelarfacket vill återvända till London och spela en match där, säger ligans vicekommissionär Bill Daly till NHL.com.

2007 blev London skådeplatsen för den första grundseriematchen någonsin att spelas på europeisk mark. Efter höstens matcher i Tjeckien och Finland kommer ligan ha spelat 20 grundseriematcher i Europa – men ingen fler match i Storbritannien.

Det vill ligan nu ändra på. För NHL.com berättar ligans vicekommissionär Bill Daly att man har som målsättning att spela en grundseriematch i London igen.

– Vi vill återvända till London. Jag tror spelarna och spelarfacket vill återvända till London och spela en match där. Sedan tror jag att Tyskland och Schweiz båda är huvudkandidater till att få matcher inom en inte allt för avlägsen framtid, säger Daly till sajten.

När Los Angeles Kings och Anaheim Ducks möttes i ett dubbelmöte i London för att inleda säsongen 2007/08 spelades matcherna i The O2 Arena i London, en arena som har kapacitet för uppåt 20 000 åskådare. Mellan 2013 och 2019 anordnade den nordamerikanska basketligan NBA sju grundseriematcher i arenan, varav den senaste mellan Washington Wizards och New York Knicks i januari 2019.


TV: Det bästa från Carl Grundströms säsong

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: