Uppgifter: Tyson Barrie kan återvända till Edmonton Oilers

Edmonton Oilers släppte Philip Broberg genom att inte matcha det offer sheet som han erbjöds av St. Louis Blues. 
Nu kan då Oilers titta efter en nygammal ersättare – enligt TSN:s Dustin Neilson så ska klubben överväga att plocka in Tyson Barrie på tryout. 

Det var i tisdags som beskedet kom att Philip Broberg lämnar Edmonton Oilers efter att ha skrivit på ett offer sheet med St. Louis Blues. Oilers valde att inte matcha Blues bud vilket innebär att de släppte Broberg och därmed tappade en back. 

Även om Oilers inte har mycket lönetaksutrymme så uppges klubben titta på att plocka in en annan back för att fylla luckan på blålinjen. 

Enligt TSN:s Dustin Neilson så överväger Edmonton nämligen att skriva ett tryout-kontrakt med Tyson Barrie, som spelade i klubben mellan 2020 och 2023.

Trejdades mot Mattias Ekholm 

Tyson Barrie ingick i trejden som tog Mattias Ekholm till Edmonton och han har därmed spelat för Nashville Predators i en och en halv säsong. Men efter en tuff säsong med blott 15 poäng på 41 matcher, där Barrie även var petad under Stanley Cup-slutspelet, så lämnade han Nashville och har sedan dess varit free agent. 

Nu skulle han då alltså kunna få möjligheten att provspela i Edmonton i hopp om att få ett kontrakt för resten av säsongen. 

33-åringen har tidigare varit en toppback i NHL och han har gjort över 50 poäng vid tre tillfällen. Säsongen 2020/21 gjorde han också succé i Edmonton Oilers med 48 poäng på 56 matcher under den förkortade säsongen och han vann därmed backarnas poängliga i NHL. 

Totalt under sin karriär har Barrie spelat 809 NHL-matcher för Colorado Avalanche, Toronto Maple Leafs, Edmonton Oilers och Nashville Predators. På de matcherna har han gjort 505 poäng. Han är därmed den back som gjort nionde flest poäng i NHL sedan hans debut 2011.


TV: Philip Broberg om flytten till St. Louis

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: