Petr Čech fortsätter hockeykarriären – i Belfast Giants

Petr Čech, 42, förlänger sin ishockeykarriär. 
Den tidigare fotbollsstjärnan skriver på ett korttidsavtal med Belfast Giants i den brittiska högstaligan EIHL. 
– Jag ser fram emot att återvända till Belfast, säger Čech på klubbens hemsida

Petr Čech är framför allt känd för sin fotbollskarriär där han var en av världens bästa målvakter under många år. 

Men de senaste åren har den 42-årige tjecken i stället ägnat sig åt ishockey efter att han lagt fotbollsskorna på hyllan. Han har då varit målvakt inom det brittiska hockeysystemet och spelat för klubbar som Guildford Phoenix, Chelmsford Chieftains och Oxford City Stars i de lägre divisionerna. 

Förra säsongen anslöt han dock till Belfast Giants i den brittiska högstaligan EIHL för att täcka upp för skador. Čech fick då även göra sin professionella hockeydebut då han hoppade in och spelade fyra minuter för Belfast i en match mot Glasgow Clan i slutet av november förra året. 

Nu står det klart att han återvänder till Belfast och har skrivit på ett korttidskontrakt för att medverka på klubbens försäsong. 

– Jag ser fram emot att återvända till Belfast. Alla känner till mitt förhållande till Giants och jag hade en fantastisk tid i klubben förra säsongen så jag är väldigt glad över att återvända och spela en roll här under försäsongen, säger Čech i ett uttalande på klubbens hemsida.

Petr Čech ersätter landslagsmålvakten

Anledningen till att Petr Čech plockas in av Belfast Giants på ett korttidsavtal är att klubbens målvakt Jackson Whistle ska resa till Danmark med Storbritanniens landslag för att spela OS-kval. Čech kommer därmed att fylla den luckan som uppstår. 

– Petr var till stor hjälp för oss förra säsongen när vi hade skadeproblem på målvaktssidan. Han är väldigt professionell och en erkänd vinnare så att ha honom runt spelarna under försäsongen kommer att vara till stor fördel för laget. Petr är en av dem som jobbar hårdast på isen och det är grymt för alla att se. Vi är glada att välkomna honom tillbaka till Belfast, säger tränaren Adam Keefe. 

Under sin fotbollskarriär spelade Petr Čech 15 säsonger i engelska Premier League med Chelsea och Arsenal. Han spelade 443 PL-matcher och har rekordet för flest hållna nollor genom tiderna. Han vann då Premier League med Chelsea fyra gånger (2004, 2005, 2010 och 2015) samt vann Champions League 2012.


TV: Här gör Petr Čech sin professionella ishockeydebut

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: