Tereza Pisteková tvåmålsskytt i Djurgårdens första träningsmatch

Djurgården vinner sin första träningsmatch inför den kommande SDHL-säsongen. 
Det blev 3-0 mot Linköping sedan nyförvärven legat bakom allt. 

Under söndagen inledde Djurgården sin försäsong inför SDHL-starten nästa månad. Linköping väntade då som motståndare i första träningsmatchen.

Det var då nyförvärven som visade vägen för Djurgården och låg bakom alla målen i sina första matcher i DIF-tröjan. Till den kommande säsongen har Djurgården bara värvat fyra nya spelare – men alla fyra hamnade i poängprotokollet direkt i gårdagens match. 

Den 19-åriga tjeckiskan Tereza Pisteková presenterade sig omgående genom att sätta 0-1 i Linköping i första perioden och assisten kom då från 17-åriga centern Isabelle Leijonhielm och 22-åriga backen Alva Hellqvist, som båda värvats från AIK.

Nyförvärven låg bakom alla målen

I den andra perioden utökade Djurgården till 2-0. Återigen var det Tereza Pištěková som gjorde målet och även den här gången kom målet till efter en passning av Isabelle Leijonhielm

Matchen slutade 3-0 till Djurgården efter ett mål i tredje perioden. Den här gången agerade Pisteková framspelare och assisterade till 20-åriga forwarden Tuva Kärrhage, även hon invärvad från AIK, som blev målskytt i DIF-debuten. Pisteková stod alltså för 2+1 i sin första match för Djurgården. 

Tre mål och bara poäng av de fyra nyförvärven i Djurgårdens försäsongspremiär. I målet så inledde landslagsmålvakten Ida Boman stabilt genom att rädda alla 15 skott hon fick på sig för att hålla nollan. 

Djurgårdens nästa träningsmatch spelas på tisdag då SDE står för motståndet. För Linköping blev det däremot förlust i sin första träningsmatch, LHC spelar också under morgondagen då de möter HV71.


TV: NHL-säsongens tio snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: