Jeremy Swayman om kontraktssituationen: “Vet att det kommer lösa sig”

Jeremy Swayman ska ha ett nytt kontrakt med Boston Bruins men än är inget klart. 
Toppmålvakten själv känner dock ingen oro över situationen.
– Jag vet att det kommer att bli klart och jag är väldigt glad att spela i Bruins, säger Swayman till NESN

Den senaste säsongen tog Jeremy Swayman över förstaspaden från Linus Ullmark i Boston Bruins och ser även ut att ha cementerat sig som klubbens självklara etta sedan Boston trejdat Ullmark till Ottawa Senators. 

Men faktum är att Swayman ännu inte är kontrakterad med Bruins. Förra året krävdes det skiljedomstol innan parterna kom överens om ett kontrakt värt 3,475 miljoner dollar för säsongen 2023/24. Det avtalet löpte ut tidigare under lågsäsongen och Swayman är alltjämt restricted free agent med bara några veckor kvar till dess att träningslägret börjar. 

Nu öppnar dock Swayman upp om sin kontraktssituation – och menar att han inte är orolig över att förhandlingarna dragit ut på tiden. 

– Jag är väldigt säker på att vi kommer lösa det. För mig har det bara varit “business as usual” så här långt. Jag har varit i träningsanläggningen, tränat ihop med killarna och staben. Jag vet att det är något speciellt som byggs upp i vårt omklädningsrum och jag kunde inte vara mer spänd över det, säger Swayman till NESN.

Jeremy Swayman rankas som en av NHL:s bästa målvakter

Den 25-årige målvakten fick sitt stora genombrott i våras då han var lysande för Boston i slutspelet med 93,3 i räddningsprocent på tolv matcher där Boston slog ut Toronto Maple Leafs i första slutspelsrundan innan de åkte ut mot blivande mästarna Florida Panthers. 

När NHL Network nyligen rankade de tio bästa målvakterna i ligan inför den kommande säsongen så tog Swayman då plats som NHL:s fjärde bästa målvakt, endast bakom Igor Sjestjorkin, Connor Hellebuyck och Andrej Vasilevskij

Jeremy Swayman förväntas därmed kunna få en rejäl löneökning i sitt nya kontrakt. 

– Jag vet att detta kommer att lösa sig med tiden, allt jag kan kontrollera just nu är att jobba för att bli en bättre målvakt för Boston Bruins. Det är allt jag fokuserar på och jag vet att det kommer att bli klart och jag är väldigt glad att spela i Bruins, säger amerikanen. 

Swayman har hittills gjort fyra säsonger i Boston Bruins där han har spelat 132 NHL-matcher med 91,9 i räddningsprocent som facit.


TV: Auston Matthews ny kapten för Toronto

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: