Djurgården lånar ut Teodor Munther till Herning Blue Fox

Djurgården lånar ut målvaktstalangen Teodor Munther. 
18-åringen kommer att spela med Herning Blue Fox i Danmark framöver.
– Det här kommer att bli en bra lösning för honom och ger honom möjlighet att spela matcher, säger Niklas Wikegård. 

I våras meddelade Djurgården att de skriver ett kontrakt med den 18-årige målvaktstalangen Teodor Munther. Han ingår därefter i A-lagstruppen som en av tre målvakter tillsammans med Viktor Andrén och Hugo Hävelid

Men nu går Djurgården ut med att Munther skickas på lån för att få mer speltid. Burväktaren kommer att spela för danska Herning Blue Fox under den kommande tiden.

– "Teo" är en duktig och lovande målvakt född 2005. Vi ska hitta en bra väg utvecklingsmässigt för honom, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård och fortsätter:
– Genom att Hernings förstamålvakt precis gått sönder fick vi frågan om de kunde låna "Teo" en tid. Det här kommer att bli en bra lösning för honom och ger honom möjlighet att spela matcher i ett antal veckor framåt.

Prisades som den bästa J20-målvakten

Teodor Munther fick vakta kassen i Djurgårdens försäsongspremiär mot Västerås i onsdags vilket slutade med en 3-2-seger för DIF men kommer nu alltså att spela i Danmark framöver. Djurgården skriver att Munther kommer att ansluta till Herning redan under måndagen för att träna med klubben. 

Den Göta/Traneberg IK-fostrade målvakten fick debutera i HockeyAllsvenskan med Djurgården redan säsongen 2022/23 men i fjol blev det endast en A-lagsmatch på lån hos Tyresö/Hanviken i Hockeyettan. Munther utsågs till den bästa målvakten i J20 Nationell den gångna säsongen och spås vara en av målvakterna som blir uttagen till JVM-truppen framåt vintern.


TV: Dennis Hildeby om hur han ska bli redo för NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: