Don Waddell om Patrik Laine: “Varit tydlig med att han inte vill spela i Blue Jackets”

Mycket pekar på att Patrik Laine inte kommer att spela i Columbus Blue Jackets nästa säsong. 
Nu öppnar också klubbens nya general manager Don Waddell upp om situationen. 
– Det är två-tre lag som jag för diskussioner med just nu, säger Waddell till TSN 1050. 

Patrik Laine och hans framtid i Columbus Blue Jackets har varit en av de stora snackisarna i NHL under lågsäsongen. 

Enligt de flesta rapporterna så kommer Laine inte att spela kvar i klubben men hittills har det varit svalt intresse för stjärnan. Enligt uppgifter ska endast ett fåtal klubbar faktiskt vara intresserade av att trejda till sig målskytten – och en klubb som har nämnts är Minnesota Wild

Än så länge har dock ingenting nytt hänt kring Laine och nu öppnar Columbus nye general manager Don Waddell upp om situationen. 

– Jag har aldrig varit i en liknande situation tidigare, säger Waddell i radiokanalen TSN 1050 och fortsätter: 
– Jag har varit med om att spelare kräver en trejd och ibland trejdas spelarna och ibland inte. Men jag känner inte Patrik och jag var inte här förra året. Han klev in i assistansprogrammet tidigt in på säsongen och efter det, långt innan jag kom, så har han varit väldigt tydlig med att han inte vill spela i Blue Jackets. 

Patrik Laine spelade endast 18 matcher för Columbus den gångna säsongen innan han klev in i NHL:s hjälpprogram och stjärnan har därefter varit öppen med att han har brottats med psykisk ohälsa. 

– Det var mycket som hände i omklädningsrummet här förra säsongen, så han vill helt enkelt inte vara här, säger Don Waddell.

Columbus öppnar för att behålla Patrik Laine

Waddell klev in i Columbus Blue Jackets under slutet av maj efter att tidigare ha varit general manager för Carolina Hurricanes. Att trejda Patrik Laine är ett av hans första stora uppgifter i den nya klubben. Som GM menar han att det pågår diskussioner om 26-åringen med andra klubbar. 

– Detta är en annorlunda situation för att det är svårare att få tillbaka honom. Men det kanske ändå blir det bästa alternativet. Vi är mitt inne i sommaren, han har en hög lönetaksträff och jag pratar med lag hela tiden. Det är två-tre lag som jag för diskussioner med just nu. Vi får se vart det tar vägen. 

Det finns dock ändå ett scenario där Columbus inte lyckas trejda bort Laine och Waddell öppnar då för att plocka tillbaka finländaren till truppen, oavsett om forwarden vill eller inte. 

– Jag säger som jag har sagt till hans representation också att jag försöker lösa det men om det inte går att få till en deal så måste han komma tillbaka hit för träningslägret. Då kommer vi att välkomna honom tillbaka och försöka göra det bästa av situationen. 

Patrik Laine trejdades från Winnipeg Jets till Columbus Blue Jackets 2021 och under fyra säsonger i Ohio har Laine gjort 138 poäng på 174 matcher.


TV: NHL-studion om psykisk ohälsa efter hockeykarriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: