Frölundas styrkebesked – krossar HV71

Frölunda spänner musklerna rejält inför den kommande SDHL-säsongen genom att krossa HV71 med 8-1.
Samtidigt blev det även vinster för Luleå/MSSK och SDE under gårdagens försäsongsmatcher.

Efter en fjärdeplats och semifinalspel under sin första säsong i SDHL så har Frölunda avancerat sina positioner inför den kommande säsongen och ser ut att kunna kämpa om SM-guldet.

Under lördagen spände göteborgskorna musklerna rejält genom att utklassa ligakonkurrenten HV71. Matchen slutade nämligen 8-1 till Frölunda – som också hade åtta olika målskyttar.

Stjärnvärvningen Elisa Holopainen inledde målskyttet efter två minuters spel och senare i den första perioden kom 2-0 genom Sofie Lundin. Innan periodens slut utökade Frölunda till 3-0 sedan Emilia Vesa gjort mål.

I den andra perioden fortsatte Frölunda sin dominans och drog iväg ytterligare. Hanna Olsson satte 4-0 bara 26 sekunder in i perioden och Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde sedan 5-0. Nyförvärvet Sanni Rantala sköt därefter in 6-0 vilket var ställningen inför tredje perioden.

Andrea Dalen skickade in 7-0 innan HV fick in ett tröstmål genom Hilda Svensson. Men slutresultatet skrevs till 8-1 sedan Linnéa Pettersson Dove avslutat målskyttet. Det blev alltså 8-1 till Frölunda som dominerade matchen och även vann skotten med hela 43-18.

Luleå/MSSK vinner försäsongspremiären

Under lördagen klev Luleå/MSSK också in i försäsongen och de ställdes då direkt mot toppkonkurrenten MoDo i en repris på vårens SM-final.

Resultatet blev då detsamma som i våras då Luleå vann även den här gången. De regerande mästarna inleder försäsongen med seger genom att vinna med 2-0 borta mot MoDo.

Det stod fortsatt 0-0 efter 40 minuters spel men tidigt i den tredje perioden så klev den tidigare MoDo-forwarden Jaycee Magwood fram och satte 1-0 för Luleå. Den målsnåla matchen punkterades sedan då nyförvärvet Akane Shiga satte 2-0 i tom kasse för att säkra Luleås vinst.

Målvakten Frida Axell fick då en fin start på försäsongen genom att rädda alla 25 skott och hålla nollan direkt i Luleås försäsongspremiär. MoDo har då inlett försäsongen med en vinst och en förlust efter att tidigare ha besegrat Brynäs med 2-1.

SDE också segrare i första träningsmatchen

Även SDE inledde sina förberedelser för den kommande säsongen under lördagen. Stockholmslaget spelade i går sin första träningsmatch där NDHL-laget Färjestad stod för motståndet.

Det blev då 4-0 till SDE som också startar sin försäsong med en vinst.

Gabby Jones stod för två mål i segern medan de övriga två målen gjordes av Emily Nix och Andrea Horst Kaspersen.

SDE:s nästa match under försäsongen spelas på tisdag då Djurgården står för motståndet.

TV: När "Lidas" ledde Detroit till Stanley Cup 2002