Calle Järnkrok om kaptensbytet i Toronto: “Bara en tidsfråga”

Toronto har valt att byta lagkapten från John Tavares till Auston Matthews inför den kommande NHL-säsongen. Bytet förvånar inte Maple Leafs svenske forward Calle Järnkrok.
– Ja, det var väl bara en tidsfråga när det skulle ske, säger han till Gefle Dagblad.

Efter fem säsonger med John Tavares som lagkapten valde Toronto Maple Leafs tidigare i veckan att utse en ny lagkapten. Den kommande säsongen kommer i stället superstjärnan Auston Matthews att bära “C”:et på bröstet för klassikerklubben.

Torontos svenske forward Calle Järnkrok är inte förvånad över bytet.

– Ja, det var väl bara en tidsfråga när det skulle ske. Jag har ju inte varit så inblandad i det där, jag vet inte om det kanske var så att det var Tavares som tyckte att det var lämpligt att skifta redan nu trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt, säger Järnkrok till Gefle Dagblad.

“Auston som är det stora affischnamnet”

Matthews superstjärnestatus spelar nog in i bytet, tror Järnkrok.

– Där borta är det ju oftast så att den största stjärnan också är kapten. Och det är ju Auston som är det stora affischnamnet nu och som syns överallt, säger han.

Järnkrok menar att Tavares och Matthews ledarstilar har likheter med varandra.

– Tavares är inte den som snackar så mycket, han visar vägen genom sitt spel. Auston är väl lite likadan, han har haft Tavares som kapten ett tag nu och har nog lärt sig mycket av det. Men han är ju lite yngre och, som sagt, han är den som syns överallt.


TV: Kevin Stenlund efter Stanley Cup-segern


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: