Oscar Fisker Mølgaard stannar i HV71

Nästa månad var tanken att Oscar Fisker Mølgaard skulle ha dragit till USA för att delta på Seattle Krakens NHL-camp. Nu står det klart att han stannar i Sverige i stället.
– Det tycker jag är jäkligt skönt, säger HV71-talangen till Jönköpings-Posten.

Förra sommaren draftades HV71:s danska talang Oscar Fisker Mølgaard som 52:a spelare av Seattle Kraken i andra rundan. Den här hösten var den ursprungliga planen att 19-åringen skulle delta på NHL-klubbens camp.

Men nu kommer glädjande nyheter för HV-fansen.

För JP berättar den danske centern att han stannar i Sverige – och därmed kan vara med i uppladdningen inför SHL-starten om en dryg månad.

– De (Seattle) har valt att jag ska fokusera på HV nästa år och det tycker jag är jäkligt skönt och det har jag pushat en del för. Det är mycket jag missar om jag åker över i mitten av september och det ville jag inte göra så det var skönt att det blev såhär. Nu kommer jag in ordentligt i gruppen och kan slåss om min plats i laget, säger Fisker Mølgaard till tidningen.

Fisker Mølgaard trea i juniorernas poängliga

Ynglingen skrev NHL-kontrakt med Seattle i juni, men kommer att lånas ut till HV71 den här säsongen.

– Jag vet inte hur det gick till för det var inte jag som tog beslutet. Seattle bestämmer i slutändan men när de frågade mig kände jag att det här vore bäst och det var skönt att de höll med mig, säger han till JP.

Oscar Fisker Mølgaard var trea i juniorernas poängliga i SHL med 21 poäng (9+12) på 50 matcher förra säsongen. 

I kväll börjar förberedelserna inför årets säsong på allvar för dansken och hans HV71. Detta då man kliver in i Svenska Spel Trophy i Visby genom att möta Hockeyettan-laget Visby/Roma.


TV: Oskar Fisker Mølgaard draftad av Seattle

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: