MJÖRNBERG: Nu får de kliva ur underdog-rollen

Halmstad Hammers krönte silly season med en signatur från den kulturbärande kaptenen Robin Dahse som gnuggar vidare en säsong till. Det är ännu ett tecken i raden som gör att klubben nog får finna sig i att kliva ur rollen som underdog kommande säsong.

Trots att han varit en jagad man under silly season och haft flera toppklubbar efter sig (så väl hårdsatsande Västervik och Troja-Ljungby uppges ha visat seriöst intresse) kunde Halmstad under onsdagen meddela sina supportrar att det blir en säsong till i klubben för stjärnan Robin Dahse.

Det kommer så klart inte som någon överraskning. Den skicklige forwarden har rotat sig civilt i staden och att lämna familjen för att börja kuska runt i Hockeyettan på jakt efter några tusenlappar på karriärens höst förefaller inte särskilt rimligt. Men inget är klart förrän det är presenterat och det är klart att alla kring Hammers nu andas ut. För Robin Dahse är tveklöst lagets viktigaste pjäs.

Den 32-årige forwarden har under sina fyra säsonger i Halmstad blivit en oerhört viktig kulturbärare. En spelare som när det krisar kan lyfta upp laget på sina axlar och ösa in poäng, men också en ledare som kan ryta i inom omklädningsrummets fyra väggar och som alltid kommer till hallen med ett leende på läpparna. En spelare som symboliserar det gäng som är Hammers och som är väldigt, väldigt viktig för lagets satsning.

Jag ska inte påstå att han är avgörande för att Halmstad Hammers ska betraktas som en seriös utmanare den kommande säsongen, men hans påskrift skadar så klart inte. Han kommer fortsatt att vara grovjobbarkollektivets klarast lysande stjärna och den som kommer gå i bräschen.

Men inför säsongen 24/25 känns det på riktigt som att Halmstad kliver ur den älskvärda rollen som underdog och in i en position där man kommer att vara att räkna med som fullskalig utmanare redan från första nedsläpp. Det finns flera anledningar till det. 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: