Nashville Predators trejdar Cody Glass till Pittsburgh Penguins

Cody Glass har fortfarande inte fått det stora lyftet på NHL-nivå.
Nu trejdas 25-åringen för andra gången i sin karriär då Nashville Predators byter bort honom till Pittsburgh Penguins. 

I NHL-draften 2017 så valdes Cody Glass av Vegas Golden Knights med det sjätte valet, precis efter Elias Pettersson. Han var då först att draftas av den då nya NHL-organisationen Vegas och skulle bli lagets första stora talang för framtiden.

Men Glass fick begränsat med möjligheter i Vegas och fyra år efter draften hade han endast gjort 66 matcher för klubben. Då trejdades han till Nashville Predators där han fick igång karriären lite. Efter en stark säsong i AHL så fick han chansen på allvar i “Preds” 2022/23 där han också stod för sin bästa NHL-säsong med 14 mål och 35 poäng på 72 matcher.

Men den senaste säsongen var tuff för 25-åringen då det endast blev 13 poäng på 41 matcher för Nashville – och nu innebär det att Glass får byta klubb igen.

Cody Glass trejdas till Pittsburgh

Under natten har Nashville Predators nämligen trejdat bort Cody Glass tillsammans med två draftval till Pittsburgh Penguins i utbyte mot centern Jordan Frasca som spelade i ECHL den senaste säsongen. 

Trejden är ett sätt för Nashville att skapa lönetaksutrymme genom att bli av med Glass lön på 2,5 miljoner dollar (cirka 26,2 miljoner kronor). 

Cody Glass nya klubbadress blir alltså Pittsburgh Penguins där han kommer att få flera svenska lagkamrater. Pittsburgh är nämligen det NHL-laget med flest svenskar för tillfället då Erik Karlsson, Marcus Pettersson, Rickard Rakell, Emil Bemström och Sebastian Aho alla återfinns i “Pens”. 

Under sin karriär har Glass spelat 187 NHL-matcher och gjort 71 poäng. 2023 var han med och vann VM-guld med Kanada efter att ha gjort 0+4 på tio matcher.


TV: Erik Karlssons snyggaste mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: