Gustav Forsling vinner Guldpucken 2024

Gustav Forslings succésäsong toppades med en Stanley Cup-titel tidigare i somras. Nu prisas stjärnbacken med Guldpucken som Sveriges bästa hockeyspelare.
– Det är väldigt ärofyllt, speciellt när man kollar på de som har vunnit priset tidigare, säger Forsling i ett pressmeddelande.

Via ett pressmeddelande meddelar Svenska ishockeyförbundet att Florida Panthers svenske stjärnback Gustav Forsling tilldelas Guldpucken 2024.

– Det är en väldigt stor ära och det låter overkligt när du säger ”Sveriges bästa hockeyspelare”. Det är väldigt ärofyllt, speciellt när man kollar på de som har vunnit priset tidigare, säger Forsling i ett uttalande.

Från doldis till affischnamn

Gustav Forsling har haft en succéartad säsong med sitt Florida Panthers, där han följde upp sina 39 poäng och +56 i plus/minus-notering på 79 grundseriematcher med att bidra med 13 poäng och snitta över 23 minuter per match i slutspelet när Panthers gick hela vägen och vann Stanley Cup-titeln.

“Han har på två år gått från doldis till att vara ett affischnamn i NHL. Gustav Forsling visade världsklass säsongen 2023-24 när Florida Panthers vann Stanley Cup. Den 28-årige svensken var lagets poängkung bland backarna under både grundserien och slutspelet. Gustav Forsling vann hela NHL:s plusliga i grundserien med sina +56”, skriver juryn i sin motivering.

Guldpucken har delats ut sedan 1956 och tilldelas Sveriges bästa hockeyspelare. Priset delas ut av Expressen och Svenska ishockeyförbundet.

2023 vann Erik Karlsson utmärkelsen.


TV: Forsling och Stenlund om vägen till Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: