Konstantin Komarek blir ny lagkapten i Västerås

Efter ett par tuffa säsonger i Hockeyallsvenskan väljer Västerås att satsa på en ny lagkapten. Nu står det klart att Konstantin Komarek ersätter Jimmie Jansson Lorek i den rollen.
– Det känns jätteärofyllt och bra för mig att ha fått det uppdraget, säger han i ett uttalande på klubbens webbsida.

Nia för två säsonger sedan och en elfteplats i fjol.

Västerås har varit långt ifrån sina högt uppsatta mål senaste åren och fortsätter att göra förändringar inför den stundande säsongen. På torsdagen meddelade klubben att man byter lagkapten.

Efter att ha burit C:et på bröstet i tre raka säsonger får backen och egna produkten Jimmie Jansson Lorek ta ett steg bakåt. Han ersätts av Konstantin Komarek.

Ingen bokstav för Jimmie Jansson Lorek

– Det känns jättebra! Det är kanske inte alla som får uppleva det i sin karriär, att bära ett “C” på bröstet. Det känns jätteärofyllt och bra för mig att ha fått uppdraget, säger Komarek i en video som publicerats klubbens hemsida.

Konstantin Komarek, som hade ett “A” på bröstet i fjol, värvades till Västerås från Luleå inför förra säsongen, Den 31-årige österrikaren var lagets ledande spelare med 50 poäng på 48 matcher och slutade fyra i den allsvenska poängligan.

Jimmie Jansson Lorek får ingen bokstav alls den här säsongen. I stället tilldelas nyförvärven Niklas Folin och Kim Rosdahl varsitt “A” på bröstet.

Västerås inleder sin försäsong med att möta Djurgården hemma i ABB Arena nästa onsdag.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: