Marcus Sörensen kan prisas i Schweiz

Marcus Sörensen blev poängkung i den schweziska ligan den gångna säsongen. Nu kan den svenske stjärnan prisas som grundseriens mest värdefulla spelare.

Marcus Sörensen mer än fördubblade sin poängskörd från föregående säsong när han under den gångna säsongen producerade 63 poäng (31+32) på 52 matcher för Fribourg-Gottéron i den schweiziska ligan. Produktionen räckte hela vägen till poängligatiteln för den svenske stjärnan, som vann poängligan tre poäng före tvåan Calvin Thurkauf

Nu kan Sörensen prisas för sin prestation under den gångna säsongen.

Kan utses till grundseriens MVP

När det schweiziska ishockeyförbundet den 14 augusti, drygt tre och en halv månad efter att säsongen i Schweiz tog slut, ska dela ut individuella priser för säsongen 2023/24 är Sörensen en av de tre nominerade spelarna till priset som ska delas ut till grundseriens mest värdefulla spelare.

Utöver Marcus Sörensen är även mästarmålvakten Simon Hrubec, som även är nominerad till priset som slutspelets mest värdefulle spelare, och poängligatvåan Calvin Thürkauf nominerade till priset.

Den 32-årige forwarden skrev på för Fribourg-Gottéron efter SHL-degraderingen med Djurgården 2022 och har tre år kvar på sitt kontrakt med den schweiziska klubben.


TV: Robert Ohlsson om att träna Dick Axelsson

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: