Noel Fransén skriver A-lagskontrakt med Färjestad

Han SHL-debuterade i fjol och blev målskytt i sitt första A-lagsframträdande. Nu belönas Färjestads backtalang Noel Fransén med ett rookieavtal.
– Noel hade ju ett kanonår i fjol där vi kom överens om att vi ville se mer, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Noel Fransén upplevde en riktig genombrottssäsong i J20 Nationell i fjol. 18-åringen slog till med 20 mål och 44 poäng på 45 matcher och var med det båda bästa målskytt och poängplockare bland backarna i juniorligan.

Efter ett också har spelat fyra SHL-matcher med Färjestads BK – och blivit målskytt i debuten mot MoDo i december i fjol – har klubben nu belönat talangen med ett tvåårigt rookieavtal.

– Riktigt kul. Noel hade ju ett kanonår i fjol där vi kom överens om att vi ville se mer och han ville stanna kvar, och nästa steg är ju att på något sätt bli redo för seniorhockeyn, säger Rickard Wallin, klubbens sportdirektör i ett uttalande på klubbens webbsida.

Noel Fransén draftad av Carolina Hurricanes

– Nu är det naturligt för honom att vara med och starta säsongen med A-laget och känna sig för där och se hur nära han är att spela som full seniorback i SHL, fortsätter Wallin.

Fransén, som har FBK som moderklubb, draftades av Carolina Hurricanes som 69:e spelare i tredje rundan i somras. För honom är det en dröm som går i uppfyllelse.

– Det här har alltid varit drömmen, en dröm att få spela om en plats i a-laget. Det är väl målet med den här säsongen, att spela till mig en plats i laget, säger backen.

Med Fransén i truppen har FBK nio backar under kontrakt inför säsongen 2024/25.


TV: Noel Fransén efter att ha draftats

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: