Sofia Skriver klar för Malmö Redhawks

Det blev en säsong i collegeligan för Sofia Skriver. Nu är den tvåfaldiga SM-guldmedaljören tillbaka i Sverige – för spel i NDHL-klubben Malmö.

Malmö meddelar via sin hemsida att den 21-åriga danska landslagscentern Sofia Skriver har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Sofia är en klasspelare som varit med på de flesta nivåer: VM, OS, SDHL och college på högsta nivå. Hon kommer självklart att hjälpa oss att komma närmare vårt mål, säger sportchefen Calle Wendt.

Sofia Skriver lämnade Luleå efter SM-guldet 2023 för spel i den amerikanska collegeligan. Där gick hon poänglös från 29 matcher den gångna säsongen och återvänder nu till Sverige efter en säsong i USA.

– Sofia är väldigt drivande i sin egen utveckling och tillsammans har vi sett hur vår verksamhet kommer passa in i hennes visioner, säger Wendt.

På meritlistan har 21-åringen två SM-guld med Luleå och under sin tid i klubben spelade hon 79 matcher i SDHL. Hon har även spelat tre VM-turneringar samt ett olympiskt spel med det danska landslaget.


TV: Victor Johansson draftad av Toronto


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: