Ty Rattie: “Dags att göra ett allvarligt försök att slåss om guldet”

Förra säsongen tog sig Linköping till slutspel för första gången sedan 2018. Det har gett mersmak för stjärnforwarden Ty Rattie – som nu siktar betydligt högre.
– Dags att göra ett allvarligt försök att slåss om guldet, säger han till Corren.

Efter att inte ha gått till slutspel sedan 2018 lyckades Linköping förra säsongen sluta på en sjätteplats i grundserien och därmed säkra en plats i SM-kvartsfinalen. Där blev det respass mot Skellefteå med 0–4 i matcher, men klivet framåt har gett mersmak.

Inför den stundande säsongen siktar nu lagets stjärnforward Ty Rattie högt.

– Vi tog ett bra steg framåt med i fjol och nu är det dags för nästa. Dags att göra ett allvarligt försök att slåss om guldet. Jag tycker att vi har laget för att göra det, säger Rattie till Corren.

“Länge sedan jag var så laddad”

Ty Rattie, som nu gör sin tredje säsong i Linköping, slutade på en andraplats i SHL:s poängliga med sina 21 mål och 47 poäng på 52 matcher. I våras valde stjärnan att förlänga sitt kontrakt med klubben fram till 2026.

– Under mina år i Europa har jag aldrig känt mig så här bekväm. Jag känner mig trygg, min fru älskar att vara här och jag älskar killarna i laget. Det var mycket länge sedan jag var så laddad och förväntansfull inför en säsong. Man vill bara att det ska starta, säger Rattie.

Redan i kväll inleder Rattie och hans Linköping sitt försäsongsmatchande, då man gästar Oskarshamn på bortais.


TV: Jens Nielsens tre favoriter i powerplay


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: