Carter Yakemchuk skriver på för Ottawa Senators

Carter Yakemchuk var den andra backen att väljas i sommarens NHL-draft. Nu väljer Ottawa Senatores att sajna 18-åringen till ett treårigt rookieavtal.

Chicago Blackhawks valde Artiom Levsjunov som andra spelare i NHL-draften i Las Vegas i slutet av juni. Därefter var kanadensaren Carter Yakemchuk den andra backen att väljas. Detta av Ottawa Senators som sjunde spelare totalt.

Nu har klubben tecknat ett rookiekontrakt med den hårdskjutande rightaren. Yakemchuk, som fyller 19 år i slutet av september, får därmed en chans att spela sig in i NHL redan till hösten.

Den fysiske backen kommer från en stark säsong med Calgary Hitmen i WHL. Där noterade han för 30 mål och 71 poäng på 66 matcher och kryddade det med 120 utvisningsminuter.

“Carter har en ljus framtid framför sig. Han är en offensivt begåvad försvarsspelare som är konkurrenskraftig och som har ett NHL-färdigt skott. Med fortsatt utveckling förväntar vi oss att han kommer att bli en nyckelspelare i vår försvarskår under många år framöver”, säger Senators president och general manager Steve Staios i ett pressmeddelande.


TV: Gabriel Eliasson draftad av Ottawa Senators

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: