David Rundqvist stannar i Dresdner Eislöwen

David Rundqvist har blivit hemmastadd i Tyskland. 
Han är nu klar för en fjärde säsong med Dresdner Eislöwen i DEL2. 

2019 var David Rundqvist med och spelade upp Leksand i SHL där de sedan också har blivit kvar. Men sedan 2020 så har värmlänningen gjort en karriär för sig utomlands. Först i ungerska DVTK Jegesmedvék och därefter i Tyskland. 

För tre år sedan flyttade Rundqvist till Dresdner Eislöwen som spelar i den tyska andraligan. Han har då blivit bättre och bättre för varje säsong och det senaste året belönades han också med att bli assisterande kapten för klubben. 

Nu står det också klart att 31-åringen fortsätter i Dresden även nästa säsong då han har skrivit på för ett fjärde år i klubben. 

– Det är första gången som jag har stannat så här länge i en klubb. Jag trivs väldigt bra i Dresden och med “Islejonen”. På pappret har vi ett väldigt starkt lag inför den nya säsongen och nu är det vår uppgift att visa det på isen. Jag är glad att jag kan vara en del av laget och vill också bidra. Jag är säker på att vi kommer att spela bättre än förra säsongen, säger Rundqvist på klubbens hemsida.

Hyllningen: “Där kan ingen i ligan slå honom”

Han hyllas då även av klubbens sportchef Matthias Roos: 

– David har potential att bli en av våra bästa spelare. När det gäller skridskoåkning kan ingen i den här ligan slå honom. Eftersom vår medelålder den här säsongen är betydligt äldre än de senaste tre åren är hans snabbhet ännu viktigare för oss. Med sina förmågor passar han perfekt in i vårt lag, säger Roos. 

David Rundqvist gjorde 15 mål och 34 poäng på 47 matcher den gångna säsongen vilket var tredje bäst i laget. Han är en av fyra svenskar i truppen då även Simon Karlsson, David Suvanto och Johan Porsberger spelar i Dresden. 

Rundqvist stod för 25 poäng på 49 matcher i grundserien och tio poäng på tolv matcher i kvalet när Leksand gick upp till SHL igen 2019. Totalt i sin karriär har Rundqvist spelat 95 SHL-matcher för Färjestad, Djurgården och Leksand samt 218 matcher i HockeyAllsvenskan med Karlskoga, MoDo, Troja-Ljungby, Leksand och Västerås.

Centern är son till legendaren Thomas Rundqvist som spelade 14 år i Färjestad och vann tre SM-guld (1981, 1986 och 1988) samt vann två VM-guld med Tre Kronor 1987 och 1991.


TV: Jens Nielsens tre favoriter i powerplay

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: