Magnus Nygrens nystart efter operationen: “Har inte längre ont när jag spelar”

Magnus Nygren opererades i våras för att plocka ut metalldelar från sitt ben. 
Då menar 34-åringen att han känner sig som en pånyttfödd spelare. 
– En nystart. Jag behöver använda båda mina ben i år, säger FBK-backen till Värmlands Folkblad.

Förra året återvände Magnus Nygren till Färjestad efter att ha återhämtat sig från ett svårt benbrott från sin tid i schweiziska Davos. 

Men problematiken med benet hämmade honom under hela säsongen och backen har själv beskrivit hur smärtan påverkade han spel och gjorde att han inte kunde svänga effektivt på skridskorna. 

I våras genomförde då Nygren en ny operation för att plocka bort skruvar och metallplattor från benet. En operation som blev lyckad. 

– Det känns jättebra. Jag är otroligt glad att operationen i våras blev av. Jag har inte längre ont i vardagen, jag har inte längre ont när jag spelar hockey, säger Nygren till Värmlands Folkblad efter att ha gått på is med Färjestad för första gången inför den kommande säsongen.

Som pånyttfödd: “Hoppas man kan se skillnaden”

Magnus Nygren gjorde ändå 23 poäng förra säsongen vilket var näst bäst bland Färjestads backar men spelade inte på sin toppnivå. 

Nu menar 34-åringen att han känner sig i mycket bättre skick inför den nya säsongen och är som en pånyttfödd spelare. 

– Det går inte att jämföra. Jag har förhoppningsvis lite mer att ge i vinter, säger backen till VF och fortsätter: 
– Det känns som att jag får en andra chans. Jag hoppas att man kommer se skillnaden. Att vi därefter kan utesluta alla andra teorier jag hört, som att jag glömt hur man spelar hockey.

Nygren har spelat 409 matcher i Färjestad genom sin karriär och 2013 tog han emot Salming Trophy som SHL:s bästa back. Han var även med och vann SM-guld med FBK 2011.


TV: Det bästa från Mattias Ekholm 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: